Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@02:01:10 GMT

مصرف نان بیشتر شده است

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۵۳۴۳

مصرف نان بیشتر شده است

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران از افزایش مصرف نان در کشور به دلیل افزایش قیمت سایر کالاها خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد بخشی از فشار خوراک دام هم به نان منتقل شده چون جو کیلویی ۲۰۰۰ تومان اما نان کیلویی ۴۰۰۰ تومان است

به گزارش ایران اکونومیست، اوایل امسال قیمت گندم و آرد صنف و صنعت آزاد شد و در پی آن قیمت محصولات آردی از جمله ماکارونی و نان فانتزی افزایش یافت اما قیمت آرد نانوایان سنتی تغییری نکرد و همین موضوع سبب افزایش تمایل نانوایان سنتی به فروش آرد به واحدهای صنعتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه محمدرضا مرتضوی به ایران اکونومیست گفت: به دلیل تفاوت فاحش قیمت آرد نانوایان سنتی با آرد صنعتی که اخیرا بیشتر هم شده همیشه بحث ورود آرد نانوایان به بخش‌های صنعتی مثل قنادی مطرح بوده است. در حال حاضر قیمت آرد صنعتی ۱۶ برابر قیمت آرد نانوایان است؛ بنابراین ممکن است این تفاوت قیمت انگیزه بیشتری برای فروش آرد نانوایان به بخش‌های صنعتی ایجاد کرده باشد. البته مشاهدات میدانی نشان می‌دهد نانوایان آردی که دریافت می‌کنند را می‌پزند، اما من یک مدیر صنعتی هستم نه نهاد نظارتی!

وی با بیان اینکه نانوایان تحت فشار افزایش هزینه‌ها قرار دارند، تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین هزینه نانوایی‌ها نزدیک به ۷۰ درصد مربوط به هزینه‌های نیروی کار است و سهم نرخ آرد در این هزینه‌ها کم است.

احتمال مصرف نان به جای خوراک دام

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه مشاهدات میدانی حاکی از افزایش مصرف نان در کشور است، تصریح کرد: دلیل این وضعیت افزایش قیمت سایر کالاها است. در حال حاضر نان در سطح کشور کیلویی ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان عرضه می‌شود، اما کم کیفیت‌ترین برنج خارجی کیلویی ۳۵ هزار تومان، برنج ایرانی ۱۰۰ هزار تومان و سیب زمینی ۱۵ هزار تومان قیمت دارد؛ بنابراین طبیعی است که فشار مصرف روی نانوایی‌ها باشد.

به گفته وی به نظر می‌رسد بخشی از فشار خوراک دام هم به نان منتقل شده چون جو کیلویی ۲۰۰۰ تومان اما نان کیلویی ۴۰۰۰ تومان است.  

مرتضوی با بیان اینکه اگر قرار باشد مردم پول ثابتی برای خرید نان پرداخت کنند فقط دو راه وجود دارد، گفت: یا دولت باید مابه التفاوت قیمت آرد را پرداخت کند یا آرد را به صورت مجانی به نانواها عرضه کند که راه اول را انتخاب کرده است اما اگر قرار باشد در سال‌های آینده قیمت گندم افزایش یابد، اما دوباره دولت قیمت نان متناسب با آن تغییر نکند، همین مشکلات تکرار می‌شود.

وی افزود: به عبارت دقیق‌تر دولت قرار است بخشی از هزینه‌های نانوایی‌ها را پرداخت کند. اگر در سال‌های آینده این هزینه‌ها افزایش یابد و دولت توان پرداخت آن را داشته باشد، این طرح ادامه پیدا می‌کند.

وظیفه دولت حفظ ارزش پول ملی است، نه کنترل نانوایی‌ها

مرتضوی با بیان اینکه دولت باید تمرکزش را به جای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها که خارج از توانایی‌اش است، برای حفظ ارزش پول ملی به‌کار گیرد، گفت: تکلیف دولت حفظ ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم است، نه اینکه مدام یارانه پرداخت کند. ادامه این وضعیت ممکن است دولت را به جایی برساند گه دیگر توان پرداخت یارانه‌ها را نداشته باشد. دولت برای فرار از ورشکستگی دولت باید از الگوهای جهانی استفاده کند، نه اینکه با منت به مردم  یارانه دهد.

شخص اول وزارت جهاد در پرونده فساد بازارگاه مقصر است

وی با بیان اینکه یک مثال اشتباه در اقتصاد ایران سامانه بازارگاه است که در نهایت مشخص شد منجر به فساد شده است، تصریح کرد: شخص اول وزارتخانه در این پرونده مقصر است. درست زمانی که قرار بود تحولی در نظام دامداری و مرغداری کشور ایجاد شود، یک میلیون تن کالایی که اصلا وجود نداشته، بدون اینکه خریداری شده باشد، با همکاری یک شرکت خلق‌الساعه که نصف سهام خود را به شرکت تعاونی روستایی هبه کرده، در سامانه عرضه کرده است. در این فساد یک ماه است پول دامدار و مرغدار را گرفته‌اند، اما اصلا کالایی خریداری نشده که به آن‌ها عرضه شود.  

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: یک میلیون تن کالایی که وجود ندارد، بدون ثبت سفارش، کشتی و کوتاژ برای فروش گذاشته شده است و بعد هم وزارتخانه به بانک مرکزی نامه داده که برای کالایی که وجود ندارد، ارز هم دریافت کند. مقامات اطلاعاتی و امنیتی که در نانوایی ها صف می‌کشند و تراکنش‌ آن‌ها را کنترل می‌کنند، این تخلف آشکار و گسترده را بررسی کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مصرف نان ، نان صنعتی ، قنادی ، بازارگاه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مصرف نان نان صنعتی قنادی بازارگاه آرد نانوایان نانوایی ها هزینه ها مصرف نان قیمت آرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۵۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر

حفظ تناسب اندام در سبک زندگی کم‌تحرک امروزی موثر است بنابراین با چند تمرین ساده می‌توانیم خطرات مرتبط با کم تحرکی را کاهش دهیم.

به گزارش ایسنا، در دنیایی که توسط مشاغل پشت میزی قبضه شده است، پیامدهای سلامتی سبک زندگی کم‌تحرک، به‌طور فزاینده‌ای آشکار و نگران‌کننده می‌شود. این تحقیق شواهد علمی را بررسی که خطرات مربوط به دوره‌های طولانی نشستن را مشخص می‌کند و مداخلات عملی را برای مقابله با این اثرات نامطلوب ارائه می‌دهد.

خطرات سلامتی سبک زندگی کم‌تحرک چیست؟

عوارض سلامتی مرتبط با سبک زندگی کم‌تحرک به‌دلیل شیوع روزافزون مشاغل پشت میز نشینی که نیازمند نشستن طولانی‌مدت دارند، به نگرانی عمده برای سلامت عمومی در سراسر جهان تبدیل شده است. بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که کارکنان اداری به‌طور متوسط ۴ تا ۹ ساعت در روز را پشت میزهای اداری خود می‌نشینند. این ساعت‌ها معادل ۲ ماه بی‌تحرکی در سال است.

نشستن طولانی‌مدت در محل کار می‌تواند اثرات مخرب جدی برای سلامتی از بدن درد جزئی و مزمن گرفته تا چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی داشته باشد. نتایج تحقیق جدید روی کارکنان پست نشان می‌دهد کارگرانی که در مشاغل پشت میزی کار می‌کنند دور کمر بزرگتر و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بیشتری در مقایسه با افرادی با فعالیت‌های میدانی دارند.

به‌طور خاص، نتایج تحقیق نشان می‌دهد که نشستن بیشتر از ۵ ساعت با افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر و افزایش ۰.۲ درصدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی همراه است.

نشستن طولانی‌مدت با سطح کمتر انرژی نسبت به ایستادن یا راه رفتن همراه است. این امر منجر به تجمع چربی اضافی در بدن به خصوص در ناحیه شکم می‌شود. علاوه بر ایجاد چاقی، این چربی اضافی می‌تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا (پر فشار خونی)، دیابت نوع ۲ و سطح بالای کلسترول خون را افزایش دهد.

نتایج مجموعه فزاینده‌ای از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که نشستن طولانی‌مدت بیش از ۸ ساعت در روز بدون هیچ‌گونه فعالیت بدنی با خطر مرگ‌ومیر مشابه با چاقی و سیگار مرتبط است. همچنین ثابت شده است که خطرات سلامتی مرتبط با نشستن طولانی‌مدت را می‌توان با انجام ۶۰ تا ۷۵ دقیقه ورزش با شدت متوسط در روز کاهش داد.

مرگ زودرس، مضرترین پیامد مرتبط با نشستن طولانی‌مدت یا سبک زندگی کم‌تحرک است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود ۳.۲ میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان به‌دلیل سبک زندگی کم تحرک رخ می‌دهد. کارکنانی که ساعات طولانی در محل کار می‌نشینند در مقایسه با افرادی که ساعات کمتری در محل کار می‌نشینند، ۱.۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس پس از ۱۲ سال قرار دارند.

نشستن طولانی مدت می‌تواند منجر به تجمع خون در ساق پا و پا شود و این نواحی را متورم و دردناک کند. در بدترین موارد، می‌تواند منجر به تشکیل لخته‌های خون در ورید عمقی پا (ترومبوز ورید عمقی) شود. این وضعیت بالقوه خطرناک است زیرا لخته می‌تواند به ریه‌ها منتقل شود و باعث آمبولی ریه شود.

نشستن طولانی‌مدت با وضعیت نامناسب می‌تواند بار قابل توجهی را بر نخاع، شانه‌ها و باسن وارد کند. این امر می‌تواند منجر به کمردرد و عوارض ستون فقرات شود. ناهنجاری مداوم وضعیتی می‌تواند منجر به خستگی عضلانی، سفت شدن خم‌کننده‌های ران، کاهش انعطاف پذیری ستون فقرات، ضعیف شدن عضلات سرینی باسن و همچنین ضعیف شدن استخوان‌ها (پوکی استخوان) شود.

نشستن طولانی‌مدت به‌عنوان عاملی مستقل در ایجاد بدخیمی در نظر گرفته می‌شود. شواهد نشان می‌دهد که نشستن بیش از ۸ ساعت در روز می‌تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ، آندومتر، تخمدان، ریه و پانکراس را افزایش دهد.

چگونه بر خطرات سلامتی ناشی از نشستن طولانی مدت غلبه کنید؟

مجموعه بزرگی از شواهد که پیامدهای منفی نشستن طولانی مدت را برای سلامتی برجسته می کند، همچنین به این واقعیت اشاره می‌کند که حتی یک حرکت آرام در بین نشستن طولانی مدت می‌تواند به سلامتی بهتر منجر شود.

بر اساس نظر متخصصان، حرکت هر ۳۰ دقیقه یا یک ساعت می‌تواند برای پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی و همچنین اسکلتی- عضلانی مفید باشد. حرکات مکرر در طول روز در خنثی کردن اثرات منفی نشستن طولانی‌مدت موثرتر از انجام تمرینات هوازی با شدت متوسط به‌مدت ۱۲۰ تا ۱۵۰ دقیقه در هفته است.

زمان نشستن در محل کار را می‌توان با استفاده از میز تبدیل وضعیت نشسته به ایستاده یا میز تردمیل کاهش داد. دستگاه‌های گام‌شمار یا برنامه‌های یادآوری گوشی‌های هوشمند برای کنترل عادات بی‌تحرکی و پیگیری فعالیت‌های روزانه مفید هستند. علاوه بر فعال بودن، تمرکز بر زمان و کیفیت غذای مصرفی نیز مهم است. داشت رژیم غذایی سالم و متعادل به موقع در پیشگیری از افزایش وزن و چاقی بسیار موثر است.

لازم به‌ذکر است، میز تبدیل وضعیت از نشستن به ایستادن میزی است که به کاربر امکان می‌دهد با پایین آوردن یا بالا بردن سکوی کار (میز) بین نشستن و ایستادن متناوب باشد. همچنین میز تردمیل دستگاه ورزشی است که کارکنان اداری ممکن است از آن برای انجام فعالیت بدنی بیشتر در طول روز کاری خود استفاده کنند.

تمرین پشت میزی

«تمرین پشت میزی»، اصطلاح جدیدی است و تمریناتی را تعریف می‌کند که می‌توان در طول روز کاری هنگام کار پشت میز انجام داد. مجموعه فزاینده‌ای از شواهد نشان می‌دهد که تمرین پشت میزی گزینه واقع‌بینانه، در دسترس و قابل اجرا برای مقابله با شرایط سخت  شغل کم‌تحرک است. چنین تمرین‌هایی در کاهش استرس، افزایش انرژی، افزایش انعطاف پذیری و دامنه حرکتی و بهبود بهره‌وری کلی بسیار موثر هستند.

روال مفید تمرین پشت میزی

اثرات منفی نشستن طولانی‌مدت بر سلامتی را می‌توان به سادگی با استراحت ۳۰ ثانیه‌ای و تکان دادن کل بدن کاهش داد.

بالا انداختن شانه یکی دیگر از تمرینات مفید برای آرام کردن عضلات شانه، گردن و بازو است. بالا انداختن شانه با نفس عمیق کشیدن و بالا بردن شانه‌ها تا حد گوش‌ها انجام می‌شود و همه عضلات را تا حد ممکن منقبض می‌کند. پس از پنج ثانیه نگه داشتن این وضعیت، حین بازدم، شانه‌ها به سمت پایین می‌آیند. این تمرین باید ۱۰ بار تکرار شود.

برای تیلت جانبی، سر به سمت شانه راست متمایل می‌شود و به‌مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه در موقعیت خود قرار می‌گیرد و سپس به حالت اولیه باز می‌گردد. برای کشش بهینه، گوش باید حدود شانه را لمس کند. همین کار باید برای سمت چپ نیز تکرار شود.

اسکات با کمک صندلی، تمرین خوبی برای کل بدن است که باسن، پاها و نخاع را تقویت می‌کند تا فعالیت‌های روزانه را آسان‌تر کند. این تمرین با نشستن روی لبه صندلی و سپس ایستادن و دوباره نشستن در حالیکه بازوها در جلوی بدن قرار دارند انجام می‌شود. این کار باید ۱۵ بار تکرار شود.

دیپ پشت بازو برای تقویت عضلات بازو و شانه خوب است. تمرین با نگه داشتن لبه جلویی صندلی برای هر دو طرف انجام می‌شود. پاها دور از صندلی و صاف نگه داشته می‌شوند و پاشنه‌ها روی زمین قرار دارند. بدن تا جایی پایین می‌آید که بالای بازوها با زمین موازی شوند و به‌دنبال آن با فشار دادن به بالا با استفاده از عضلات پشت بازو به موقعیت اصلی بازمی‌گردد؛ این مراحل باید ۱۰ بار تکرار شود.

کشش قفسه سینه برای کاهش علائم مربوط به سفت شدن سینه مفید است. خطر آسیب عضله قفسه سینه را کاهش می‌دهد. این تمرین با قفل کردن انگشتان در پشت، صاف کردن بازوها و بیرون دادن قفسه سینه در حالت نشسته یا ایستاده انجام می‌شود. این وضعیت به مدت ۱۵ ثانیه انجام می‌شود.

کشش چهارگانه برای افزایش انعطاف بدن و کاهش کمردرد و زانو درد مفید است. تمرین به این صورت انجام می‌شود که در حالت ایستاده زانو را به عقب خم کنید و با یک دست مچ پا را بگیرید و تا حد امکان پا را بیاورید و به‌مدت ۳۰ ثانیه آن را نگه دارید.

کرانچ‌های نشسته برای تقویت و تثبیت عضلات مرکزی خوب هستند. در حالی که روی لبه صندلی نشسته‌اید و آن را از دو طرف نگه می‌دارید، پاها را از زمین بلند کرده و صاف می‌کنید، سپس پاها را به حالت کرانچ به سمت بدن جمع کرده و دوباره صاف می‌کنید. مراحل باید ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار شود.

با ادغام تکنیک‌های تمرین پشت میزی مانند روتین‌های کششی سریع، تمرین‌های ناچیز و تنظیمات ارگونومیک در عادات کاری روزانه، افراد می‌توانند سبک زندگی فعال‌تری را حتی در محیط‌های ایستا ایجاد کنند. استفاده از فناوری و تقویت فرهنگ اداری حمایتی فرصت‌های بیشتری را برای فعالیت بدنی در ساعات کاری افزایش می‌دهد. پذیرش این راهبردها نه تنها منجر به بهبود سلامت می‌شود، بلکه به افزایش تمرکز، بهره‌وری و تندرستی کلی حین مسئولیت‌های حرفه‌ای کمک می‌کند.

منابع

        https://www.news-medical.net

https://www.ccohs.ca

https://www.ncbi.nlm.nih.gov

https://peppino.org

https://www.mayoclinic.org

https://www.yalemedicine.org

https://dhwblog.dukehealth.org

https://recreation.ubc.ca

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عکس | بوی گل، عطر گلاب | روز ملی گل محمدی و گلاب
  • با این روش‌ها در فصل بهار سرما نمی‌خورید
  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • نشستن بیشتر از ۵ ساعت؛ افزایش ۲ سانتی‌متری دور کمر
  • برگزاری دوره آموزشی سامانه نانینو ویژه نانوایان شهرستان خواف
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • قیمت گندم مشخص شد
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند